Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Coś co chcecie pokazać | |
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6985 |
wyckret![]() | Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co? Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy zło! ]:-> |
Igor![]() | Wendol 4 dni temu Tutaj mam coś dla kolegi, bardzo Ciekawa konferencja będzie niebawem miała miejsce w Stolycy, polecam i zapraszam. XI Konferencja PTA Pozdrawiam Igor |
Niech Moc Będzie z Tobą |
wendol![]() | Stabilności emocjonalnej można się nauczyć. Unikaj tych 7 błędów Dodam, że zanim coś "palniemy", to warto się zastanowić i dowiedzieć się więcej w danej kwestii, czyli nie wyciągać pochopnych wniosków, a przede wszystkim warto zrozumieć siebie i skąd się biorą określone reakcje. Sonda uliczna: co Pan/Pani sądzi w tej sprawie? - Nic, bo za mało wiem w tej kwestii, by się wypowiadać i nie chciałbym wprowadzić kogoś w błąd. Bardzo rzadko spotykana odpowiedź, a właściwie niespotykana, bo: nie wiem, ale coś powiem, żeby nie wyjść na durnia, bo lepiej powiedzieć cokolwiek, niż nic nie powiedzieć ;)) P.S. Odnośnie tej bardzo ciekawej konferencji w Stolycy, to... jestem osobą świadomą, rozumiem siebie i nie bawią mnie kolejne "ciekawe konferencje" podczas których mam czasem więcej do powiedzenia niż tzw. prowadzący. Skomentuję natomiast webinar, który poleciłem Strumykowi i w którym wziąłem udział - dla mnie strata czasu i dość żenujące doświadczenie. Temu "wikingowi" z marketingu należy się ocena co najwyżej mierna, bo namawiał na wydanie kwoty 6100 zł tłumacząc, że to okazja i oferował płatne "bonusy" w cenie jedynie około 1000 zł. Dobrze, że to był webinar, a nie spotkanie "w realu", bo... bym mu... wygarnął. Aczkolwiek coś zrozumiałem z tego bezpłatnego wstępu - że "myślisz długo, no to Frugo" (taki napój) i wziąłem się za rzeczy, które odkładałem "na później" - nie wydałem kasy, ale wyciągnąłem naukę i tym bardziej mnie to ucieszyło, że nie dałem się okraść i nie straciłem czasu na "kursy" tłumaczące długo i namiętnie, że... po prostu trzeba się wziąć do roboty :) Czego i Tobie życzę Igorze wraz z Twoją żoną, która jest bardzo cierpliwa :) Jak będzie taka konferencja w Krakowie to idź - na wiele podobnych konferencji i wiele książek jeszcze przeczytaj, co spowoduje... że będziesz jeszcze mądrzejszy :) Pozdrawiam :) |
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
wendol![]() | Sztuczna inteligencja okazała się bardziej ludzka niż ludzie. Choć w tej dziedzinie to była tylko kwestia czasu Chyba jedną z bardziej "ludzkich" cech jest popełnianie błędów i to nie jest "grzech", tylko chodzi o to, żeby nie popełniać ciągle tych samych - żeby wyciągać wnioski, uczyć się jak... sztuczna inteligencja ;) Podobno ludzka podświadomość działa w ten sposób, że powiela błędy - tzn. niekoniecznie błędy, tylko wyuczone reakcje, schematy postępowania, więc jeśli nie podejdziemy do czegoś świadomie, to podświadomie (bez zastanowienia) zareagujemy w sposób w jaki robiliśmy to najczęściej, bo tak się nam utrwaliło, czyli jak utrwalą się nam "konstruktywne" reakcje, to będzie... dobrze i vice versa :) To zrozumiałem z tego, co mówił na webinarze "wiking", ale nie zapłaciłem za to okazyjnie niskiej kwoty 6100 zł :) A wracając do artykułu i "kwestii czasu", to jako że nie lubię clickbaitowych tytułów, to "esencja" jest taka: "Dla przykładu osoby, które rozwiązywały CAPTCHA składające się ze zniekształconego tekstu, miały dość mierne rezultaty - poprawne odpowiedzi plasowały się w zakresie od 50 do 84%, z kolei czas, w jakim wykonane było to zadanie, wynosił od 9 do 15 sekund. Wyszkolone na uczeniu maszynowym boty wykazały się skutecznością na poziomie 99,8%. Średni czas wynosił natomiast... mniej niż sekundę." Reszty już nie musicie czytać ;) Jako, że to jest Tajne forum, to ujawniam różne "tajności" i robię to szybko, by postęp był szybszy :) Ja się "szkoliłem na uczeniu maszynowym" (taka przenośnia) w ten sposób, że rozwiązywałem problemy informatyczne - to dobry materiał szkoleniowy, bo jest tam najczęściej mnóstwo czynników, które trzeba sprawdzić i stwierdzić co wpływa na to, że jest tak, a nie inaczej. Metodą logicznego rozumowania potrafiłem znaleźć nawet błędy w kodzie źródłowym, mimo że programistą z wykształcenia nie jestem - trzeba po prostu zauważyć pewne prawidłowości, porównać co się zmienia i jak powinno być zgodnie z... logiką. Igor mi powiedział, że mam intuicję - tak to nazwał, ale to nie to - tzw. intuicja to raczej pochodna działania podświadomości, czyli procesów myślenia, które wykonujemy poza umysłem świadomym, ja natomiast robię to świadomie - dostrzegam powiązania i współzależności używając "pamięci operacyjnej", ale... "botem" nie jestem - uprzedzając ewentualne skojarzenia :) Igor chyba wierzy, że można odnaleźć jakąś "logikę" w wypadających liczbach Lotto, że to jakiś "system", do którego można znaleźć "klucz". Igor wierzy w to od wielu lat i ciągle próbuje przy pomocy innych ludzi, bo długo to trwało i sobie utrwalił w podświadomości. Ciężka sprawa, bo trzeba by uznać, że straciło się mnóstwo czasu. Ale jak by mu się udało, to pokazałby tym wszystkim niedowiarkom, którzy się śmiali i mówili, żeby się wziął za coś innego... To jest silna motywacja :) |
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
wendol![]() | https://expressbydgoski.pl/te-znaki-zodiaku-zdaniem-wrozki-moga-miec-nadprzyrodzone-moce-one-widza-wiecej-niz-inni/ga/c6-17822669/zd/69799757 Oj tam, oj tam - po prostu ogarniam więcej szczegółów i zależności niż tzw. większość, a jeśli chodzi o "nadprzyrodzone moce" to mam już pewien trop... Niedawno (jakieś dwa tygodnie temu), gdy rano uchyliłem okno usłyszałem jakąś Ukrainkę, która głośno przeklinała siedząc na ławeczce pod blokiem. Otworzyłem więc okno i wyjrzałem, by zorientować się o co chodzi. Obok tej głośnej i pewnej siebie "bohaterki" siedziała inna dziewczyna, a po jakimś czasie podszedł chłopak, który okazał się adresatem tych niewybrednych słów. Chłopak ukucnął przed ławką i mową ciała zaczął przepraszać "napastniczkę", której się to spodobało - poprawiała włosy i wyciągała w jego kierunku nogi (stopy). Nawet mi się to spodobało - jej pewność siebie i to, że "poradziła sobie" z tym chłopakiem - zacząłem ją podziwiać. Jak już się zorientowałem odnośnie źródła hałasu, to zamknąłem okno i jeszcze się położyłem, i usnąłem... Nagle obudziło mnie głośne, natarczywe, niekończące się dzwonienie (gong) do drzwi. Czekałem aż przestanie, bo pomyślałem, że to jakiś domokrążca wciskający kit, ale "dobijanie" nie ustawało, więc to chyba coś ważnego... Otworzyłem drzwi, a to ta dziewczyna była! Spojrzałem na nią zdziwiony, a ona powiedziała "o przepraszam", więc odpowiedziałem "a nie szkodzi" i zamknąłem drzwi. Jakim cudem do mnie trafiła? Na logikę nie miała szans, bo po pierwsze mnie nie widziała, a po drugie i tak by nie "namierzyła" gdzie mieszkam. Oczywiście coś się jej pomyliło, ale skąd taki "przypadek"? Wielokrotnie w życiu spotykały mnie różne "niewyjaśnione zdarzenia" związane z innymi ludźmi - dziwiłem się, ale... no cóż - "widocznie tak już jest" i tyle. Jak to może działać? To nie "magia, cuda", czy inne "nadprzyrodzone" coś tam. Żyjemy tu sobie, w tym wymiarze, a właściwie nasza część, bo "wyższe ja" (nadświadomość) są TAM i czasem właśnie ta część naszej świadomości może nami pokierować. Jak to wygląda? Jakoś tak: https://www.youtube.com/watch?v=yynZyj4OWNQ ;) |
wendol![]() | Znaki zodiaku, które ciągle borykają się z wyrzutami sumienia. Są dla siebie bardzo surowe Niepoważne? Często pasuje. |
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6985 |
Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |